Dier Medisch Centrum Kennemerland | Dierenarts Velserbroek

 

Moderne aanpak

De diergeneeskunde heeft op het gebied van de tandheelkunde de laatste jaren niet stil gezeten. Op meerdere gebieden zijn er ontwikkelingen. Hieronder een paar belangrijke onderwerpen.

  • Pijn: gebitsproblemen zorgen vaak voor een continue zeurende pijn. Het lastige is dat u deze pijn meestal niet kunt zien aan uw dier. De eetlust blijft goed en hij lijkt even vrolijk als anders. Juist om deze onzichtbare pijn te voorkomen besteden we meer aandacht aan preventieve zorg. Tanden poetsen is hiervan het meest effectieve voorbeeld.
  • Indicaties voor extracties zijn aangepast: Vroeger werd er bij een afgebroken element afgewacht tot een dier echt klachten aangaf van de tand of kies. Ook hier is pijn natuurlijk een onvermijdelijke factor, waardoor we al in een vroeg stadium kiezen om actie te ondernemen. Alhoewel wortelkanaalbehandelingen ook bij dieren mogelijk zijn, wordt er vaak voor gekozen om het element te trekken.
  • De technieken voor het trekken van kiezen zijn verbeterd, waardoor de kans af neemt op complicaties na de gebitsbehandeling.
  • Net als bij de tandarts kunnen we met speciale röntgenapparatuur het gebit in beeld brengen, waardoor verborgen problemen zichtbaar worden. Daarnaast helpt het ons om zo efficiënt mogelijk een kies te kunnen trekken, waardoor een kortere narcose bereikt wordt.

Din met dentale rontgenweb

Goede zorg

Om optimale zorg te kunnen blijven bieden, kiezen wij er voor om mee te gaan met deze ontwikkelingen. Dit heeft als gevolg dat we onze werkwijze ook iets moeten aanpassen.

Een goede gebitsbehandeling kan veel tijd in beslag nemen en we willen daar ook graag de tijd voor kunnen nemen. Het kan dus voor komen dat we er voor kiezen om op een andere dag verder te gaan. Dit heeft een paar redenen:

  • Het is van te voren niet goed vast te stellen hoe lang we nodig hebben voor de behandeling uw dier. Dat kunnen we pas tijdens de gebitsbehandeling goed in beeld brengen.
  • Een uitgebreide gebitsbehandeling brengt onvermijdelijk extra kosten met zich mee. We willen niet dat u voor verrassingen komt te staan.
  • De gezondheid van uw dier staat op de eerste plaats. Een lange narcose kan extra risico’s met zich meebrengen. Twee keer een korte narcose is soms beter.

Keuzemogelijkheden

De eerste gebitsbehandeling houdt in dat we uw dier onder narcose brengen, waarna een professionele gebitsreiniging plaats vindt en we het gebit inspecteren op gebreken. Eenvoudige gebreken kunnen we meestal direct aanpakken. Bij uitgebreide problemen zullen we met u bespreken wat de problemen zijn, wat we er aan kunnen doen en een schatting geven van de te verwachten kosten van een aanvullende behandeling.

Daarnaast is er een aantal opties die bij een optimale behandeling passend zijn. Idealiter zouden we ze dus altijd willen toepassen, maar ze brengen wel extra kosten met zich mee. We willen u graag de mogelijkheid geven hier een keuze in te maken.

  • Röntgenfoto’s Gebit (per foto € 28,70 hele gebit á 7 foto’s € 73,=)

Alleen de kroon van een tand of kies is zichtbaar, het grootste deel van het gebit is dus niet te beoordelen met het blote oog. De enige manier om iets te kunnen vertellen over de toestand van het kaakbot en de wortels van tanden of kiezen is het maken van een röntgenfoto. Daarna kun je pas goed bepalen hoe ernstig de aantasting is, óf een kies verwijderd moet worden en op welke manier je dat het beste kunt doen. Het voorkomt veel nare verrassingen achteraf en zorgt vaak voor een snellere en efficiëntere behandeling en dus minder kosten.

  • Bloedonderzoek (vanaf € 39,=)

Als uw hond ouder is dan 8 jaar of uw kat ouder is dan 10 jaar is het verstandig om voor de narcose een klein bloedonderzoek uit te laten voeren. Ook al lijkt uw huisdier nog fit en gezond, ze kan toch een aantal verborgen ouderdomsaandoeningen onder de leden hebben. Helaas worden dit soort dingen pas te laat opgemerkt en we willen graag voorkomen dat er tijdens of na de narcose problemen ontstaan.

 

  • Gasnarcose( € 100,= voor het eerste half uur)

Gasnarcose is een van de veiligste vormen van narcose. Speciaal bij oudere, verzwakte of zieke dieren kan gasnarcose juist wat extra zekerheid geven. In sommige gevallen zullen wij er voor moeten kiezen om gasnarcose in te zetten.

Om u te helpen met het maken van een keuze hebben we geprobeerd een indeling te maken. Dit is slechts een suggestie, het staat u vrij om zelf een pakket samen te stellen. (prijspeil 2016)

1)Eenvoudig:
Professionele gebitsreiniging inclusief infuus, narcose en bewaking
Kat: € 110,- tot max. € 155,-
Hond 10kg: € 160,- tot max € 195,-

2) Normaal:
Professionele gebitsreiniging inclusief infuus, narcose, bewaking en pijnstilling. Indien nodig röntgenfoto's van het gebit en eenvoudige extracties.
Kat € 140,- tot max € 380,-
Hond 10kg € 200,- tot max € 480,-

3) Uitgebreid:
Professionele gebitsreiniging met voorafgaand bloedonderzoek inclusief infuus, narcose, bewaking en pijnstilling. Indien nodig dentale röntgenfoto's, extracties en gas narcose.
Kat € 250,- tot max € 450,-
Hond 10kg € 300,- tot max € 550,=

Voor de volledigheid willen we u nog een keer extra wijzen op het nut van preventieve gebitsverzorging, in het bijzonder tanden poetsen. In onze adviesbrief ‘Tandenpoetsen bij dieren’ kunt u hierover alles nalezen.

DMC Velserbroek (route)
Zadelmakerstraat 98
1991 JE Velserbroek
T: 023 538 44 44
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
za 09.00 uur t/m 17.00 uur
behandeling op afspraak


DMC Beverwijk (route)
Büllerlaan 8
1945 SR Beverwijk
T: 0251 254 254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak


DMC IJmond (route)
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
T: 0255 511 236
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden
ma  - vr   08.00 uur t/m 20.00 uur
behandeling op afspraak